Behandeling

Oncologie

Eén op de drie Nederlanders krijgt in zijn/haar leven te maken met kanker. De oncologisch fysiotherapeut kan u helpen met het onderhouden van kracht en conditie tijdens het medische behandeltraject van uw ziekte. Joined Care biedt u de gelegenheid om individuele begeleiding en/of groepstherapie te volgen.

COPD

Wanneer u merkt dat u eigenlijk te weinig beweegt en u regelmatig kortademig bent, kan de fysiotherapeut van Joined Care u helpen met bewegingsadvies en met bewegen onder deskundige begeleiding
Want door meer te bewegen houdt u uw conditie op peil.

Hartfalen

Als hartfalenpatiënt bent u zeker niet veroordeeld tot gedwongen rust. Integendeel. Joined Care organiseert speciale trainingen voor mensen met hartfalen. Hierbij wordt, in een kleine groep, op uw eigen niveau gericht getraind op het optimaliseren van uw conditie.

Knie revalidatie

Tijdens het knie-revalidatie programma willen wij uw kennis over uw knieklacht vergroten. Door inzicht in het functioneren van uw knie, begrijpt u beter waarom klachten optreden en wat u beter wel of juist beter niet kunt doen. De training duurt twaalf weken en is verdeeld in 3 fasen.

Chronische pijn

Als iemand al maanden of jaren pijn in de nek, rug, armen of benen heeft, noemen we dat chronische pijn. In veel gevallen wordt er geen oorzaak meer gevonden als de pijn al zolang aanwezig is. Vaak is er al van alles geprobeerd maar ondanks deze behandeling zijn de klachten niet verdwenen.

Ziekte van Parkinson

Bij de ziekte van Parkinson kunnen een groot aantal klachten optreden. Heeft u problemen bij dagelijkse bewegingen zoals lopen, opstaan uit een stoel en omrollen in bed? Of merkt u dat uw conditie vermindert en heeft u de neiging om steeds minder te gaan bewegen? Dan is groepstherapie Parkinson iets voor u!

Valpreventie

Eén op de drie thuiswonende 65-plussers valt één keer per jaar. Ook de valfrequentie neemt naarmate men ouder wordt toe. Valongevallen kunnen leiden tot een botbreuk of erger. Met het volgen van valtraining neemt het zelfvertrouwen toe en angst om te vallen af.